Visum voor reizen vanuit de VS naar Cuba

Op 04-06-2019 heeft de VS nieuwe beperkingen aangekondigd voor reizen naar Cuba. De Verenigde Staten zullen niet langer bezoeken aan Cuba toestaan ​​met passagiers- en recreatievaartuigen, inclusief cruiseschepen en jachten.

Reizen vanuit de Verenigde Staten naar Cuba

Reizen tussen de VS en Cuba als toerist is helaas niet toegestaan. Reis je direct vanuit de VS naar Cuba dan dien je je te houden aan de Amerikaanse regels welke voorschrijven dat je alleen onder één van de elf geaccepteerde redenen naar Cuba mag reizen.

Je nationaliteit maakt niets uit. Iedereen die vanuit de VS naar Cuba reist dient zich aan de regels met betrekking tot reizen naar Cuba te houden.

De geldige reden voor je reis geef je op tijdens het boeken van je ticket en/of tijdens het inchecken op het vliegveld in de VS. Je hoeft hier niets voor te bewijzen, je belooft dat je zal reizen onder de opgegeven reden.

Ga je echter terug vanuit Cuba naar de VS dan bestaat de kans dat ze in de VS vragen naar je verblijf in Cuba om te achterhalen of je je daadwerkelijk aan de opgegeven reden gehouden hebt. Wij raden dan ook aan om een overzicht van je reis mee te nemen welke voldoet aan de opgegeven reden.

Buiten de geldige reden zal je ook het roze visum nodig hebben. Je dient je visum op het vliegveld in de VS te laten zien en het reguliere groene visum zal niet geaccepteerd worden. Je kan het roze visum bij ons bestellen.

Het visum wat je dan ontvangt heeft geen stempel op de achterkant en zal worden gestempeld op het vliegveld in de Verenigde Staten.

Reizen vanuit Cuba naar de Verenigde Staten

Reis je eerst naar Cuba en wil je vanuit Cuba naar de VS? In dat geval heb je voldoende aan het groene visum om Cuba in en uit te komen.

Houd er echter wel rekening mee dat zodra je in de VS aankomt je nog steeds dient te voldoen aan de Amerikaanse regels welke voorschrijven dat je niet als toerist naar Cuba mag.

Het kan dus zijn dat bij aankomst in de VS er vragen gesteld worden over je verblijf in Cuba. Je dient dan te voldoen aan één van de elf geaccepteerde redenen.

Reizen met de Amerikaanse nationaliteit

Als je de Amerikaanse nationaliteit hebt dien je te allen tijden het roze visum te hebben. Vanaf oktober 2022 is het voor Amerikanen verplicht om het roze visum te laten zien bij binnenkomst. Het maakt niet uit vanuit welk land je vertrekt. Reis je met de Amerikaanse nationaliteit bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Cuba, zal dit met het roze visum moeten.

Voor personen die niet de Amerikaanse nationaliteit hebben, is het roze visum alleen nodig als je direct vanuit de VS naar Cuba reist.

Met een cruise vanuit de Verenigde Staten naar Cuba

Vertrek je met een cruise vanuit de VS en doet deze cruise Cuba aan? Dan zal je ook het roze visum nodig hebben.

Deze cruises worden veelal aangeboden door Amerikaanse bedrijven en zij zullen zich aan de regelgeving met betrekking tot reizen vanuit de VS naar Cuba houden.

In de regel houdt dat vaak in dat het niet is toegestaan om zelfstandig van boord te gaan in Cuba.

Als je van boord wilt in Cuba zal dit alleen mogelijk zijn via een georganiseerde excursie vanuit de cruise maatschappij.

CubaVisa raadt dan ook aan om contact op te nemen met de maatschappij betreffende de mogelijkheden hiervoor.

Lees meer over de de regelgeving betreffende reizen naar Cuba