Visum Cuba aanvragen

Visum voor Cuba aanvragen: Hoe gaat dat in z’n werk?

Na het lezen van deze pagina weet je straks precies:

  • Wat je moet invullen op je Cubaanse visum
  • Hoe lang je visum voor Cuba geldig is en vanaf welk moment die geldigheid ingaat

 

Toeristenkaart voor Cuba

Een visum voor Cuba wordt verstrekt als een los kaartje, ook wel een toeristenkaart genoemd. Er komt dus geen stempel of sticker in je paspoort.

In de praktijk blijkt dat een visum kopen nog niet zo makkelijk is.

  • Je moet naar het consulaat, wat uren in beslag kan nemen en waar iedereen persoonlijk aanwezig moet zijn.
  • Haal je voor meerdere personen een visum bij het consulaat, dan betaal je voor elke afwezige persoon €25 extra! Oeps..

Gelukkig kan dat een stuk sneller, makkelijker en goedkoper. Bij ons kan je je visum bestellen zonder de deur uit te moeten!

Bij ons kan je goedkoop, makkelijk, zonder je huis te verlaten en zonder je paspoort te sturen een visum voor Cuba bestellen! Je ontvangt een blanco visum. Alle benodigde gegevens dien je zelf in te vullen, hierdoor hebben wij geen privé gegevens nodig.

Wat moet ik invullen op het visum voor Cuba?

Visum voor cuba

  1. Je achternaam zoals vermeld in je paspoort
  2. Je voornaam zoals vermeld in je paspoort. Heb je meerdere voornamen? Je mag deze ook invullen, maar alleen je eerste voornaam is voldoende
  3. Je geboortedatum ( dd/mm/jjjj )
  4. Je paspoort nummer, zoals deze rechtsboven in je paspoort vermeld staat
  5. Je nationaliteit, mag in het Engels, Spaans of zoals vermeld in je paspoort (bijv. Nederlandse of Belg).

 

Je vult zo de linker- en rechterkant in. Dit mag gewoon handgeschreven zijn met een blauwe of zwarte pen. Bij aankomst in Cuba wordt één kant ingenomen, de andere kant dien je bij je te houden.

Op het moment dat je Cuba verlaat moet je deze weer inleveren.

Je hoeft niet veel informatie in te vullen, maar het is wel belangrijk dat je geen fouten maakt bij het invullen. Je mag namelijk niet krassen of doorstrepen. Wil je geen risico lopen of vind je het makkelijker, maak dan gebruik van onze invulservice.

 

Geldigheid van het Cubaanse visum

Cuba visum stempel

De visa die we verkopen komen bij het Consulaat van Cuba vandaan. De achterkant van het visum is voorzien van een stempel.

Als Destination Management Company voor Cuba mag Cuba Incentives de visa inkopen en het stempel plaatsen.

Het visum met deze stempel wordt zonder problemen geaccepteerd in Cuba. Zodra je de benodigde gegevens op het visum hebt ingevuld, is het visum klaar. Je hoeft zelf niets meer te doen.

Het visum zelf heeft geen geldigheidsduur voordat je hem gebruikt. Pas wanneer je in Cuba aankomt gaat de geldigheid in, en vanaf dat moment is hij 90 dagen geldig.

Om deze reden hebben wij dan ook geen vertrekdatum of vluchtgegevens nodig. Wij raden aan om tijdig je visa te bestellen, zodat je hem alvast klaar hebt liggen voor je reis naar Cuba.

Zodra je Cuba binnenkomt, wordt het eerste deel van je visum ingenomen. Het tweede deel moet je bij je houden en inleveren als je Cuba verlaat.

 

Visum voor Cuba Verlengen

Wil je langer blijven dan kan je eenmalig je visum met 90 dagen verlengen. Dit kan je doen bij het immigratiekantoor in elke provinciestad.

Vergeet ook niet je ticket mee te nemen dat bewijst dat je het land gaat verlaten en een bewijs dat je in een hotel verblijft. Let op, je visum verlengen  gaat op zijn Cubaans en kost tijd.

 

Invulservice voor een paar euro extra!

Je kan er voor kiezen om je visum door ons te laten invullen voor €5 extra. Je loopt dan geen risico dat je iets fout invult. Lees meer over de invulservice