• Waar komt het visum vandaan?

  Cubavisa.net is onderdeel van Cuba Incentives, een Destination Management Company voor Cuba. Om deze reden mogen wij visa blanco inkopen bij het Cubaanse Consulaat. Het visum wat je van ons ontvangt is dan ook hetzelfde als het visum wat je ontvangt als je zelf naar het Consulaat gaat.

 • Waarom vragen andere aanbieders van visa gegevens die jullie niet vragen?

  De meeste aanbieders regelen ook visa voor andere landen. Vaak hanteren deze een standaard aanvraagformulier die niet specifiek op Cuba gericht is. Wij vragen alleen de gegevens die daadwerkelijk nodig zijn voor het visum voor Cuba.

 • Hoelang van te voren moet ik mijn visum aanvragen?

  Wij raden je aan om je visum zo snel mogelijk aan te vragen. Het visum zelf heeft geen ‘houdbaarheids’ datum. Je visum gaat namelijk pas in op het moment dat je in Cuba aankomt. Als je weet dat je naar Cuba gaat, wacht dan niet tot het laatste moment en regel je visum alvast. Mocht er onverhoopt iets fout gaan in de levering, dan is er nog tijd om je een nieuw visum te zenden. Bestel je last-minute en er gaat iets mis in de zending, is Cubavisa.net hier niet verantwoordelijk voor.

 • Online inchecken voor je vlucht

  Als je alvast online incheckt voor je vlucht naar Cuba kan het zijn dat er om het nummer en de datum tot wanneer het visum geldig is gevraagd wordt. Het nummer vind je aan de bovenkant van het visum en begint met twee letters gevolgd door 6 rode cijfers. Op het visum staat echter geen datum. Je visum gaat namelijk in op het moment dat je in Cuba aankomt en is vanaf dat moment 90 dagen geldig. Als verval datum kan je dan de datum van aankomst plus 90 dagen aanhouden.

 • Kan ik ook grotere hoeveel heden visa bestellen?

  Ja, dat kan. Indien je grote hoeveelheden wilt bestellen (bijvoorbeeld 50 of 100 stuks) neem dan even contact met ons op.

 • Kan ik het visum retourneren?

  Als je het visum toch niet nodig blijkt te hebben, kan je deze tot 14 dagen na ontvangst terugsturen naar ons. Stuur ons dan eerst een bericht via het contact formulier of een email. Je ontvangt dan een retourformulier en het adres om de visa naar retour te sturen. Zodra wij de visa in goede orde ontvangen hebben wordt het bedrag naar je teruggestort. Wij houden dan wel de door ons gemaakte verzendkosten in.

  Uitzondering: heb je het visum al ingevuld of hebben wij het visum al voor je ingevuld, dan kunnen wij het visum niet terugnemen.

 • Wie heeft een visum nodig?

  Als je naar Cuba gaat zal je een visum nodig hebben. Elk persoon heeft zijn eigen visum nodig, ongeacht je leeftijd. Voor een baby of kind zal je dus ook een visum moeten hebben. In veel gevallen vragen ze al om het visum bij het inchecken op de luchthaven van vertrek. Kan je het visum hier niet laten zien, zullen ze je niet toelaten op de vlucht.

  Er zijn een aantal nationaliteiten welke zonder visum naar Cuba kunnen of niet met het toeristenvisum naar Cuba kunnen. Ga naar het visumbeleid van Cuba voor meer informatie.

  Het kan zijn dat het visum al bij je vlucht inbegrepen is of door je reisorganisatie geregeld wordt. Wij hebben hier geen inzicht in. Kijk dus even na of je het visum zelf moet regelen of al bij je reis inbegrepen is.

 • Wat voor visa zijn er voor Cuba?

  Er zijn toeristen en zaken visa voor Cuba. Je hebt twee soorten toeristen visa:
  het groene en het roze. Het groene visum kan je gebruiken voor reizen naar Cuba vanuit elk land, behalve de Verenigde Staten. Reis je vanuit de Verenigde Staten naar Cuba, dan heb je het roze visum visum nodig.

 • Welke visa verkopen jullie?

  Wij verkopen het groene visum en het roze visum. Voor een zaken visa dien je contact op te nemen met het Consulaat van Cuba.

 • Wat moet ik invullen op het visum?

  Op het visum komt alleen je voor- en achternaam, geboortedatum, paspoortnummer en je nationaliteit te staan. Je ontvangt het visum met een invulvoorbeeld. De gegevens mag je zelf met een blauwe of zwarte pen invullen op het visum. We adviseren je om in blokletters te schrijven.

 • Heeft het visum een stempel?

  Op de achterkant van het visum dient een stempel/logo van de uitgevende instelling te staan. Het visum wat je ontvangt heeft het logo van ‘Cuba Incentives’ op de achterkant geprint. Dit geldt als de stempel van de uitgevende instelling.

 • Hoeveel dagen is het visum geldig?

  Het visum is standaard 90 dagen geldig. Zodra je in Cuba aankomt gaat de geldigheid in. Blijf je langer dan 90 dagen? Je kan het visum met nog eens 90 dagen verlengen in Cuba. Je dient dan enkele dagen voor je visum verloopt naar een immigratie kantoor te gaan. Voor een overzicht met adressen kan je contact met ons opnemen. Verblijf je in een hotel dan kan je vragen of zij het visum kunnen verlengen. In sommige gevallen is dit mogelijk.

 • Ik heb een fout op het visum gemaakt. Wat nu?

  Je mag niet krassen of doorstrepen op het visum. Indien je een grote fout hebt gemaakt moet je een nieuw visum kopen. Loop je liever geen risico, maak dan gebruik van onze invulservice.

 • Wat houdt de invulservice in?

  Wil je geen risico lopen om een fout te maken op het visum of vind je het gewoon makkelijker, dan kunnen wij het visum voor je invullen. Tegen een meerprijs van €5,00 printen wij je persoonlijke gegevens op het visum.

 • Wat hebben jullie nodig voor de invulservice?

  Om het visum voor je in te vullen hebben we een kopie van je paspoort nodig. Tijdens het afrekenen is er de mogelijkheid om afbeeldingen bij je bestelling toe te voegen. Je kan de kopie ons ook later toesturen in een reply op je ontvangsbevestiging.

 • Niet al mijn namen zijn ingevuld, klopt dit?

  Op het Cubaanse visum volstaat het om alleen de eerste voornaam in te vullen zoals deze in je paspoort staat. In de regel vullen wij altijd alleen de eerste voornaam in. Dit wordt zonder problemen geaccepteerd.

 • Wanneer ontvang ik mijn visum?

  Bestellingen en betalingen welke we op werkdagen voor 12.00 uur ontvangen, worden dezelfde werkdag nog met UPS verzonden. Zodra we verzenden wordt het over het algemeen binnen 3 tot 5 werkdagen bij je geleverd.

  We raden te allen tijde aan om je visum tijdig te bestellen. Wij stellen vertrouwen in onze verzendpartner, maar door onvoorziene omstandigheden kan de levering altijd vertraging oplopen. Wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor een zending welke te laat geleverd wordt.

  Meer informatie over looptijden naar andere landen

 • Moet ik thuis zijn voor ontvangst?

  Voor ontvangst van de zending dient standaard getekend te worden. Je ontvangt van UPS een email met een link om eventuele wijzigingen door te geven. Via deze link kan je kiezen voor ‘Achterlaten op een veilige plaats’. Hier kan je aangeven dat de zending door de brievenbus mag. Indien er niemand thuis is, laat de bezorger je bestelling achter in de brievenbus.

 • Kan ik ook een visum ophalen bij jullie kantoor?

  Ja, dat kan. Neem wel even contact op voor het maken van een afspraak. Je kan bij ons op kantoor niet pinnen, je zal contant en gepast moeten betalen.

 • Help! Ik heb met spoed een visum nodig. Wat moet ik doen?

  Indien je met spoed een visum nodig hebt, bel je ons op. We zullen dan samen kijken wat mogelijk is. Visa die buiten onze op die dag geldende openingstijden, in het weekend, of op een andere locatie (dan Bleiswijk) van ons worden afgehaald, vallen onder onze spoedregeling. De kosten zijn dan 50 euro per groene visum en 125 euro per roze visum, en kunnen alleen blanco worden verkocht.

 • Wat gebeurt er als mijn visum niet aankomt?

  Wij vertrouwen erop dat alle bestellingen aankomen. Je ontvangt een email met een track en trace nummer, zo kan je je bestelling in de gaten houden. Mocht de bestelling echter niet aankomen is Cubavisa.net daar niet aansprakelijk voor. Uiteraard zullen wij met de vervoerder uitzoeken wat er precies is gebeurd, maar wij wachten dit onderzoek af (wat tot 10 werkdagen kan duren) voordat wij verdere actie ondernemen.

 • Ik woon/verblijf in een land waar jullie niet naar verzenden, wat nu?

  Je kan altijd contact met ons opnemen, wellicht kunnen we je verder helpen. Je kan ook altijd contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zij zouden moeten weten hoe je aan het visum komt.

 • Ik ga als toerist vanuit de Verenigde Staten naar Cuba, mag dat?

  Het is nog steeds niet toegestaan om als toerist naar Cuba te gaan vanuit de VS. Je dient te reizen onder een van de 11 geaccepteerde redenen voor reizen naar Cuba. Deze reden geef je op tijdens het boeken van je ticket en/of tijdens het inchecken op het vliegveld in de VS. Je hoeft hier niets voor te bewijzen, je belooft dat je zal reizen onder de opgegeven reden. Als je vanuit Cuba terug naar de VS gaat, dan bestaat de kans dat ze vragen naar je reis. Je zal dan moeten uitleggen dat je reis voldeed aan de opgegeven reden.

 • Ik heb niet de Amerikaanse nationaliteit, gelden deze regels ook voor mij?

  Zodra je vanuit de VS naar Cuba gaat en/of van Cuba naar de VS, zijn alle Amerikaanse regels met betrekking tot reizen naar Cuba van toepassing. Je nationaliteit maakt niet uit.

 • Welk visum heb ik nodig?

  Reis je vanuit de VS naar Cuba, dan heb je het roze visum nodig. Reis je vanuit een ander land naar Cuba, dan voldoet het reguliere groene visum.

  Reis je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Cuba en je gaat daarna door naar de VS, dan heb je het groene visum nodig. Let wel op dat je dan nog steeds vragen kan krijgen zodra je in de VS aankomt.

  Reis je vanuit de VS naar Cuba en je gaat daarna niet terug naar de VS, dan heb je het roze visum nodig. Je dient dan alsnog een van de 11 geaccepteerde redenen voor je reis op te geven, echter kom je niet terug in de VS en zal je ook niets hoeven aan te tonen.

 • Ik heb het roze visum ontvangen zonder stempel, klopt dat?

  In tegenstelling tot het groene visum welke een stempel dient te hebben, ontvang je het roze visum zonder stempel. Het roze visum moet namelijk gestempeld worden in de VS. Dit gebeurt zodra je het visum moet laten zien.